هوشمند سازی برق خانه
هوشمند سازی برق خانه به ما کمک میکند تا علاوه بر امکان کنترل وسایل مختلف مثل لوازم برقی خانه، برق مصرفی این تجهیزات را نیز مدیریت کنیم. فرآیند هوشمند سازی به وسیله برخی تجهیزات کاربردی همچون ترموستات انجام میشود، البته تنها به همین قطعه ختم نمیشود و در این بین از انواع سنسورها یا چراغ سیگنال نیز کمک می گیرند.
بعضی از مالکان علاقه دارند سایر سیستمها همچون پرده هوشمند داشته باشند تا با فشار دادن یا لمس دکمه پرده باز یا بسته شود. در یک خانه هوشمند میتوانید تنها با استفاده از یک کلید یا گوشی تلفن همراه تمامی چراغها را خاموش کنید و برق لوازم متصل به پریزهای هوشمند را قطع کنید. با استفاده از این فناوری میتوانیم لوازم الکترونیکی خانه را به سادگی کنترل کنیم. اگر در زمان خروجی از منزل فراموش کردید تا یک چراغ یا وسیله برقی را خاموش کنید، میتوانید از راه دور نیز این کار را انجام دهید. علاوه بر این در زمان مسافرت میتوانیم چراغهای خانه را خاموش و روشن کنیم تا سارقین متوجه غیبت ما نشوند.
بیشتر بخوانید هوشمند سازی برق خانه : ساعت دیجیتال باشگاهی
انواع هوشمند سازی برق خانه
این سیستم ها به دو نوع کلی هوشمند سازی مدیریت ساختمان یا BMS )سیستم مدیریت ساختمان) بر مبنای پروتکل هایی مانند BUS (باس) یا کی ان ایکس (KNX) و هوشمند سازی ساختمان ها به وسیله تکنولوژی اینترنت اشیا با پروتکل هایی مانند وایفای و زیگبی و زیویو و … که خانه هوشمند بی سیم هم نامیده می شود، تقسیم می گردد.
-
هوشمند سازی ساختمان knx
طراحی هوشمند سازی ساختمانKNX یکی از روش های پر کاربرد در این زمینه است. در این روش تمام تجهیزات توسط یک نرم افزار واحد برنامه ریزی و اجرا می شوند. از مزایای اجرای هوشمند سازی KNX کاهش 60 درصدی میزان مصرف انرژی است.
این نوع هوشمند سازی قابل پیاده سازی در تمام ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری می باشد. به علت کاربرد زیاد این روش در انواع ساختمان ها تمام تجهیزات هوشمند سازی KNX به راحتی در دسترس می باشد. سیستم هوشمند سازی knx می تواند با تمام برندهای مختلفی که با این استانداردها تولید شده اند، ترکیب شوند.
-
هوشمند سازی ساختمان با plc
هوشمند سازی ساختمان با plc جهت اجرای سیستمهای امنیتی، سرمایشی و گرمایشی، روشنایی، اطفاء حریق، سیستمهای صوتی و تصویری، تهویه و غیره… طراحی و کنترل میشوند. این دستگاه هوشمند سازی ساختمان چون قابلیت برنامه ریزی های متفاوت را دارد مورد توجچه قرار گرفته است.
PLC یک برنامه کنترل کننده منطقی است. این کنترل کننده ی نرم افزاری، اطلاعات اولیه را دریافت می کند و سپس با برنامه هایی که در آن نوشته شده است. داده ها پردازش می شوند. سپس نتیجه به صورت دستور العمل هایی مشخص به اجراکننده ها ارسال می شود. در اصل سیستم هوشمند سازی PLC مانند یک رایانه برای انجام اهداف خاص می ماند.
تجهیزات هوشمند سازی برق خانه
- کنترل سیستم سرمایشی و گرمایشی و تهویه مطبوع
- سیستم امنیتی و حفاظتی هوشمند
- سیستم های ورودی خانه هوشمند
- پنجره، پرده و سایبان هوشمند
- روشنایی ساختمانها
تفاوت هوشمند سازی برق خانه با یک خانه معمولی
- سیم کشی سیستم صوتی: این فناوری معمولا یک یا چند بلندگو که در قسمت های مختلف خانه قرار می گیرند و موسیقی مورد علاقه ما را از طریق سیستم کنترل مرکزی یا از طریق گوشی پخش می کنند، تغذیه می کند.
- سیم کشی پنجره: خانه هوشمند می تواند میزان نور ورودی به خانه را از طریق تنظیم پرده هوشمند به طور خودکار یا مطابق میل ما تنظیم کند. در حالی که پنجره یک خانه معمولی نیاز به سیم کشی خاصی ندارد، پنجره های خانه هوشمند به سیستم برق هوشمند ساختمان متصل می شوند.
- سیم کشی تلویزیون: در سیم کشی یک خانه معمولی، اغلب یک پریز برق و یک پریز آنتن برای قرار دادن تلویزیون در نظر گرفته می شود، اما در خانه هوشمند علاوه بر پریز و آنتن، یک یا چند کابل شبکه نیز وجود دارد. برای اتصال تلویزیون به اینترنت و شبکه خانگی در منطقه استفاده می شود. تلویزیون نصب شده است.
- سیستم برق ساختمان هوشمند برای دوربین های نظارتی و سیستم امنیتی: خانه های هوشمند معمولاً به تجهیزات نظارتی و امنیتی مختلفی از جمله دوربین های نظارتی مجهز هستند. برق ساختمان هوشمند شامل نصب کابل های شبکه و برق برای اتصال دوربین های نظارتی است. اگر خانه هوشمند مساحت بزرگی دارد یا فضای باز بزرگی برای نصب دوربین های امنیتی وجود دارد، می توانیم از دوربین های نظارت بی سیم نیز استفاده کنیم.
بیشتر بخوانید هوشمند سازی برق خانه : گجت های هوشمند
مزایای هوشمند سازی برق خانه
- افزایش ایمنی: سیستم هوشمند برق ساختمان میتواند با شناسایی و قطع برق دستگاههای الکتریکی معیوب از آتشسوزی یا خطر برق گرفتگی جلوگیری کند.
- افزایش رفاه و آسایش: به کمک سیستم برق هوشمند ساختمان میتوانیم دما، روشنایی و سایر لوازم منزل را از راه دور یا تنها با یک اشاره کنترل کنیم.
- صرفه جویی در مصرف انرژی: این فناوری امکان نظارت و کنترل انرژی مصرف شده در خانه را برای مالک آن فراهم میکند که کاهش قبض برق و افزایش سازگاری با محیط زیست را به دنبال دارد.
معایب هوشمند سازی برق خانه
- وابستگی بیشتر به فناوری: عملکرد سیستم برق هوشمند خانگی به عملکرد صحیح تجهیزات هوشمند مختلف و سیمکشیهای متعددی وابسته است که بروز اختلال یا خرابی میتواند عملکرد کل سیستم را تحت تاثیر قرار دهد.
- هزینه نصب و راهاندازی بالا: هوشمند سازی برق ساختمان مستلزم نصب و راهاندازی تجهیزات هوشمند مختلفی است که هزینه اولیه بیشتری نسبت به اجرای سیستم برق یک خانه معمولی دارد.
- خطر نقض حریم شخصی و امنیت: سیستم برق هوشمند در برابر خطرهای سایبری و نفوذ هکرها آسیبپذیر است.
مدت زمان اجرای هوشمند سازی برق خانه
زمان اجرای هوشمند سازی ساختمان ها وابسته به نوع خدمات و تجهیزات هوشمند ساختمانی مورد نیاز برای آن ها متغیر است. این زمان شامل برنامه نویسی قطعات، برنامه نویسی سرور مرکزی و نصب آن ها است و به صورت میانگین مابین 5 الی 10 روز است. کاهش زمان نصب از مهمترین مزیت های هوشمندسازی بی سیم ساختمان است که به خاطر عدم نیاز به زیرساخت ها و سیم کشی به وجود آمده است. البته در سیستم با سیم باید زمان مربوط به سیم کشی های ساختمان را نیز در نظر گرفت.
هوشمند سازی ساختمان با تغییر یا تخریب
در هوشمند سازی ساختمان، با استفاده از تکنولوژی اینترنت اشیا یا خانه هوشمند بدون سیم، تمامی خدمات هوشمند سازی بدون تخریب یا تغییر در ساختمان انجام می پذیرد.
بیشتر بخوانید هوشمند سازی برق خانه : کارایی خانه های هوشمند
سخن پایانی مقاله هوشمند سازی برق خانه
صرفه جویی در مصرف انرژی یکی از بزرگترین مزیت های خانه هوشمند است. خانه های هوشمند می توانند مصرف انرژی را بر اساس عادات و ترجیحات صاحب خانه تنظیم کنند که علاوه بر انعطاف پذیری بالا، در مصرف انرژی صرفه جویی می کند. همچنین میتوانیم سیستم برق هوشمند ساختمان را با منابع انرژی تجدیدپذیر ترکیب کنیم که وابستگی به شبکه برق را کاهش میدهد.
خانه یا ساختمان هوشمند مبتنی بر کنترل اجزای ساختمان از راه دور است که به وسیله تلفیق دانش های مختلفی نظیر الکترونیک، برق ساختمان، برنامه نویسی و شبکه ساخته می شود. سیستم های هوشمند سازی ساختمان تنوع فراوانی دارند و برای ساختمان با هر نوع کاربری، سال ساخت، انتظارات کارفرما از سیستم هوشمند و بودجه مورد نظر متفاوت خواهند بود.