رله سوئیچ

رله سوئیچ

رله سوئیچ

رله سوئیچ ها در مدار ها وظیفه ی روشن و خاموش کردن یا همان قطع و وصل کردن برق در آن مدار را دارند. کلید های معمولی  با انرژی مکانیکی کار می کنند، یعنی شما باید یک کلید را فشار دهید تا بتوانید یک مدار را وصل کنید. ولی استفاده از این نوع سوئیچ ها در همه ی مدار ها ممکن نیست. مثلا امکان دارد شما بخواهید یک مدار با ولتاژ بسیار بالا داشته باشید. در این حالت شما باید بتوانید با کنترل یک ورودی الکتریکی کوچک تر، مدار با جریان بالا را کنترل کنید. رله ی استفاده شده در این مدار ها عموما رله های مغناطیسی هستند

 

اتوماسیون صنعتی با استفاده از رله سوئیچ:

جای دیگری که رله سوئیچ ها اهمیت زیادی پیدا می کنند در اتوماسیون صنعتی است. در صنعت و کار با ماشین های صنعتی ممکن شرایطی به وجود بیاید که ادامه ی کار کردن ماشین به خراب شدن آن ماشین ختم شود. مثلا فرض کنید در ماشینی درجه حرارت موتور ماشین زیاد شده است و برای جلو گیری از آسیب باید بلافاصله کار کردن این ماشین متوقف شود. برای پیشگیری از این اتفاق یک رله ی حرارتی در این ماشین کار گذاشته می شود تا به محض اینکه دما از حد قابل قبول بیشتر شد دستگاه را به صورت اتوماتیک خاموش کند و زمانی که دما به حالت عادی برگشت دوباره دستگاه را روشن کند.

بیشتر بخوانید رله سوئیچ : ساعت دیجیتال باشگاهی

رله سوئیچ

استفاده از رله سوئیچ در خودرو:

استفاده از رله در خودرو مزایای متعددی دارد. اولاً استفاده از رله به این معنی است که مدار سوئیچینگ نیازی به کلید یا کابل با جریان بالا ندارد که هزینه و وزن را کاهش می دهد. به عنوان مثال، در خودرو ها یک رله به دما سنجِ آبِ خنک کننده ی موتور ماشین وصل است و هر وقت دمای  آب زیاد می شود رله فن را روشن می کند تا دمای آب را کاهش دهد.

ثانیاً، رله‌ها را می‌توان در هر نقطه از خودرو قرار داد تا انتقال نیرو را به لوازم جانبی الکتریکی که کنترل می‌کنید، ارائه دهد. رله ها برای کنترل بسیاری از مدارها در خودرو مانند چراغ های جلو، موتورهای الکتریکی، بخاری و غیره عالی هستند.

انواع رله سوئیچ ها:

  • رله الکترومکانیکی:

رله های الکترومکانیکی دارای یک سیم پیچ الکترومغناطیسی و یک کنتاکت متحرک مکانیکی هستند. هنگامی که سیم پیچ جریان را دریافت می کند، یک میدان مغناطیسی ایجاد می کند که تماس متحرک یا آرمیچر را جذب می کند. هنگامی که سیم پیچ قدرت خود را از دست می دهد، میدان مغناطیسی خود را از دست می دهد و یک فنر تماس را جمع می کند. رله‌های مکانیکی می‌توانند مقادیر زیادی جریان را تحمل کنند، اما در سوئیچینگ به اندازه سایر رله‌ها سریع نیستند. آنها را می توان با جریان های AC یا DC، بسته به کاربرد و طراحی، استفاده کرد.

  • رله حالت جامد:

رله‌های حالت جامد، قطعات الکترونیکی حالت جامد هستند که هیچ قطعه متحرکی ندارند، که این باعث می شود دیر تر از رله های متحرک فرسوده شوند. همچنین انرژی کنترلی مورد نیاز بسیار کمتر از توان خروجی است که در نتیجه افزایش توانی بالاتری نسبت به بیشتر رله‌های دیگر ایجاد می‌کند. آنها به طور کلی کوچکترین رله هستند و همچنین در قطع و وصل کردن مدار سریعتر از سایر رله ها هستند و بنابراین برای برنامه هایی مانند ترانزیستورهای کامپیوتری استفاده می شوند. کامپیوترها میلیون ها دستورالعمل را در ثانیه اجرا می کنند و به سوئیچ های ترانزیستوری با سرعت بالا نیاز دارند.

  • رید رله:

رید رله از دو تیغه فلزی تشکیل شده است که به آنها رید(نِی) نیز می گویند. این تیغه ها در یک لوله شیشه ای بسته که با گاز های بی اثر (معمولا نیتروژن ) پر شده است قرار دارد. هنگامی که سیم پیچ جریان را دریافت می کند، تیغه ها یکدیگر را جذب می کنند و یک مسیر بسته را تشکیل می دهند. از آنجایی که هیچ آرمیچر متحرکی وجود ندارد، فرسودگی تماس مشکلی ایجاد نمی کند. آنها می توانند سریعتر از رله های بزرگتر مدار را روشن و خاموش کنند و برای عملکرد به ولتاژ پایینی از مدار کنترل نیاز دارند.

بیشتر بخوانید رله سوئیچ : گجت های هوشمند

رله سوئیچ

  • رله حرارتی (رله بی متال و یا رله اضافه بار) :

رله های حرارتی ،که به آن ها رله های بی متال یا رله های اضافه بار نیز گفته میشود، یک محافظ به صرفه برای مدارهایند. این رله ها جریان های اضافی بار یا شکست فاز را تشخیص می دهند و برای محافظت از وسیله جریان را قطع میکنند. در ساختار این نوع رله از دو تیغه با ضریب انبساطی مختلف ساخته شده است. اضافه بار باعث گرم شدن این تیغه ها می شود و به خاطر اختلاف ضریب انبساطی این دو فلز، این تیغه به جای اینکه بزرگ شود خم می شود و جریان را قطع می کند.

  • رله کواکسیال:

رله های کواکسیال زمانی استفاده می شوند که فرستنده ها و گیرنده های رادیویی روی یک آنتن مشترک باشند. آنها سیگنال فرکانس رادیویی را از گیرنده به فرستنده سوئیچ می کنند. این عمل گیرنده را در برابر قدرت بالای فرستنده محافظت می کند. آنها اغلب در فرستنده های گیرنده استفاده می شوند که فرستنده و گیرنده را در یک واحد ترکیب می کنند.

  • رله تاخیر زمانی:

رله سوئیچ های تاخیر زمانی، تاخیر عمدی در عملکرد کنتاکت های خود ایجاد می کنند. تاخیر بسیار کوتاه ناشی از یک دیسک مسی بین چارچوب و مجموعه تیغه متحرک است. جریانی که از دیسک مسی می گذرد، میدان مغناطیسی را برای مدت کوتاهی حفظ می کند، که زمان انتشار را طولانی می کند. برای تأخیر بیشتر، رله های تأخیر زمانی از داشپات استفاده می کنند، پیستونی پر از مایع یا هوا که به آرامی از آن خارج می شود. افزایش یا کاهش نرخ جریان، طول تاخیر را تغییر می دهد. تایمر مکانیکی ساعت را می توان برای تاخیرهای طولانی تر نصب کرد.

بیشتر بخوانید رله سوئیچ : قابلیت SmartThings در تلویزیون‌ هوشمند سامسونگ

گروه هامین

طراحی و تولید گجت های مبتنی بر اینترنت اشیا و تولید محصولات خلاقانه

جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *